Apples vs Bananas

apples-bananas-zwart

Samen met Lizzy van Wing heb ik het project Apples versus Bananas ontworpen. Apples versus Bananas is een studenteninitiatief om studenten van de Hogeschool Rotterdam gezonder en bewuster te laten eten. De apples staan voor de dames en de Bananas voor de heren. In deze health challenge worden studenten uitgedaagd om op hun calorie inname te letten en gezonder eten te kopen in de kantine van de Hogeschool Rotterdam. Hun aankopen in de kantine kunnen ze invoeren op de calorieteller waar wordt opgeteld wat de student aan calorieën heeft ingenomen, maar waar ook het totale aantal calorieën van de heren (Bananas) en de dames (Apples) wordt opgeslagen. Op deze manier ontstaat er een wedstrijd om wie het gezondst eet, de Apples versus de Bananas.

De website en calorieteller zoals hij nu is, is slechts een prototype. Het concept Apples versus Bananas biedt veel mogelijkheden waar wij ook mee verder willen. We willen als eerste een app ontwikkelen waar studenten met hun studentnummer in kunnen loggen om eventuele sportieve activiteiten toe te voegen aan hun calorie-inname en ook eten wat buiten de schoolkantine gekocht is toe te voegen. Daarnaast willen we niet alleen focussen op voedselinname, maar ook op andere gezonde activiteiten zoals sporten en dagelijkse beweging.
Tot slot is Apples vs Bananas niet alleen gefocust op calorieën, maar ook op andere innames zoals: vitamines, koolhydraten, vetten etc.