Duurzaamheid MBO Project

Aan het begin van mijn tweede jaar van de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming kregen we de opdracht om in een groep van 7 man een project te organiseren voor het Zadkine. Een onderdeel van Zadkine is Cultdock. Cultdock organiseert verschillende ‘zone’s’. Dit is een week gevuld met een theoretische en praktische ervaringen van hetzelfde thema. Van Cultdock kregen wij het thema duurzaamheid.
Ook kregen we een aantal doelstellingen waarvan er minstens twee behaald moesten worden.
Aan het eind van het kwartaal moeten we ons project presenteren, de twee beste projecten worden in samenwerking met Cultdock daadwerkelijk uitgevoerd.

Na wat brainstormen hebben we besloten om iets met duurzame mode te doen. We hebben gekozen voor een t-shirt, en deze gaan we bewerken op een aantal duurzame manieren. Zo kun je met kapotte sieraden, kledingstukken en dergelijke een t-shirt al erg mooi aanpassen. Ook hebben we een duurzame verf gevonden. Uiteraard zijn de t-shirts die we hebben van materiaal gemaakt die de aarde niet beschadigen. Ook hebben we een pakkende titel voor onze zone bedacht; Green T.
Dit is het hoofd project van deze week. Verder hebben wij activiteiten bedacht zoals een quiz over duurzaamheid, door middel van een letter moeten ze studenten brainstormen over alles wat met duurzaamheid te maken heeft, een film kijken over duurzaamheid, informatie in actualiteiten opzoeken etc.

Ook moesten we een partner hebben die ons sponsort door middel van artikelen, geld of iets anders. Wij hebben de partner NOI Fashion gevonden. NOI Fashion is een kledingwinkel die helemaal over duurzaamheid gaat. NOI Fashion helpt ons door middel van een lezing aan de MBO studenten.

Tot slot moesten we ons project presenteren voor Cultdock, Zadkine en natuurlijk de docenten van de Hogeschool Rotterdam.
Helaas heeft ons project niet gewonnen en is het dus niet uitgevoerd, wel kregen we een ruime voldoende voor dit project en vond ik dit een van de leukste projecten van CMV.