Ecokids – Stichting Welzijn Feijenoord

Tijdens mijn tweede jaar van de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming moest ik mijn eerste echte stage lopen. Deze stage heb ik gelopen bij Stichting Welzijn Feijenoord in Rotterdam.
Ik werkte daar bij het onderdeel ecokids. De ecokids is een club van kinderen die allerlei natuurvriendelijke activiteiten doet op de donderdagmiddag na schooltijd. Dit gebeurde in speeltuin & buurthuis ‘ de regenboog’ in de wijk Feijenoord te Rotterdam.
Na schooltijd kwamen de kinderen naar de speeltuin om een activiteit te doen. Samen met een andere stagiaire van Sociaal Pedagogische Hulpverlening organiseerde ik elke week een nieuwe activiteit.
Zo hebben we o.a. vogelhuisjes getimmerd en beschilderd, blaadjes van bomen onderzocht en hier kettingen van gemaakt, een natuurquiz, pannekoeken gebakken op het plein, zelf ijsblokjes gemaakt met eetbare bloemen en nog veel meer!
Alle beschilderde vogelhuisjes werden in de speeltuin opgehangen. In een van de vogelhuisjes is datzelfde jaar nog een pimpelmees nestje uitgekomen!

Hieronder een kleine foto impressie van de verschillende activiteiten tijdens deze stage.