Jeugd Trainer & Coach

Voor de volleybalvereniging Kratos’08 gaf ik 9 jaar training aan jeugdteams. Sinds 2016 geef ik Jeugdtraining bij VVV Delta aan de Meisjes A.
In 3 HAVO ben ik begonnen met training geven aan de jongste groepen. Dit zijn gemengde groepen van 7 tot 12 jaar.
Zij spelen nog geen reguliere wedstrijden, maar zij hebben 5 toernooien per jaar. Ik gaf ze 1 keer per week training. Hierbij had ik mijn eigen vaste groep.
Door de jaren heen heb ik steeds meer groepen getraind bij de mini’s. Na 3 jaar mini’s ben ik uiteindelijk ben ik met een groep meiden en jongens naar een hoger niveau gegaan; de C’s. C volleybal gaat van 12 tot 14 jaar. Hierbij spelen ze wel de reguliere wedstrijden, alleen spelen ze nog op een kleiner veld. Ook zij trainen een keer per week.
Na een jaar deze groep training gegeven te hebben, ben ik met de oudste meiden meegegaan als coach en trainer naar Meisjes C2. Later zijn zij meisjes C1 geworden.
In 2011 – 2012 zijn deze meiden 2e geworden in de poule, met maar 1 punt verschil van de nummer 1 en zijn zij gepromoveerd naar de eerste klasse. Hier werden zij meisjes C1.
In 2012 – 2013 wonnen zij het eerste toernooi van het jaar; de Westlandcup! Dit toernooi is elk jaar de opening van het seizoen. Door middel van 3 wedstrijden tegen teams in hetzelfde niveau wordt bepaald wie de Westlandcup mee naar huis neemt.

Mc1 op de Westlandcup 2012

In de eerste helft van het seizoen zijn zij ook kampioen geworden en hebben ze zichzelf gepromoveerd tot Meisjes B2.

Mc1 gepromoveerd tot MB2 eind 2012!

Tot slot zijn zij in de tweede helft van het seizoen ook weer kampioen geworden, met maar een paar punten verschil van de nummer 2, en hebben zij dit seizoen alles gewonnen wat er te winnen viel.

MB2 kampioen 2013! Foto nog zonder medailles

Alle seizoenen was ik de hoofdtrainster en coach.
In 2012 heb ik ook een VT2 Licentie(Volleybal Trainer niveau 2) gehaald bij de NeVoBo. Hier zit een cursus aan vast van 6 bijeenkomsten. Ook zitten er een aantal opdrachten en kerntaken bij om aan te tonen dat je vaardigheden goed genoeg zijn voor deze licentie.