VT2 Licentie

In 2012 heb ik mij aangemeld voor de VT2 licentie bij de NeVoBo. Deze licentie houdt in dat je bevoegd bent om op niveau 2(jeugd, recreanten en senioren tot en met de 2e klasse) training te geven.

Voor deze licentie zijn er 6 bijeenkomsten waarin je opgeleid wordt om te kijken naar de verschillende aspecten van een training.
Zo behandelen we verschillende oefeningen voor de warming-up, hoe bouw je een training goed op, hoe deel je het jaar in, etc.
Ook krijg je een VT2 partner, waarbij je samen met hem of haar opdrachten moet uitvoeren.

Naast deze 6 bijeenkomsten zijn er 3 Proeven van Bekwaamheid (PvB).
De eerste PvB is training geven. De docent van de NeVoBo komt kijken naar een training, die ik heb voorbereid voor mijn eigen team. Ik word dan beoordeeld op; hoe ik de training heb ingedeeld, of de oefeningen goed verlopen, of ik in kan grijpen waar het fout gaat, of ik goede aanwijzingen en persoonlijke aandacht geef etc. Deze proef heb ik behaald bij de eerste keer.

De tweede PvB is coachen. Hierbij kwam mijn partner mij beoordelen bij een wedstrijd van mijn eigen team. Hierbij gaat het om mijn tactiek van coachen, of ik ingrijp als het misgaat, wat ik zeg tijdens mijn time-outs en de aanwijzingen die ik geef. Deze proef heb ik behaald bij de eerste keer.

De derde en laatste PvB is assisteren bij een activiteit binnen de vereniging. Binnen Kratos’08 help ik vaker bij verschillende activiteiten. Voor deze activiteit heb ik het afsluitende mini toernooi van niveau 6 (het hoogste mini niveau) gekozen. Hiervoor heb ik de scheidsrechters voor de hele dag geregeld en was ik zelf ook scheidsrechter. Voor deze PvB moesten wij een verslag schrijven en hierdoor werd besloten dat ik mijn VT2 licentie heb behaald.