Taalvisite – DOK

 

Tijdens mijn stage bij DOK (1-10-2012 tot 21-04-2013), de openbare bibliotheek in Delft, heb ik meegewerkt aan een project dat Taalvisite heet. Taalvisite is een project voor kinderen tussen de 2 – 12 jaar die een taalachterstand hebben.In samenwerking met de bibliotheek en vrijwilligers probeert DOK in 15 weken tijd deze achterstand zo goed mogelijk in te halen. Door één keer per week thuis voorgelezen te worden door een vrijwilliger wordt er vooral gefocust op de woordenschat en het begrijpend lezen. De voorlezers gebruiken de methode ‘interactief voorlezen’, waarbij het kind gestimuleerd wordt zelf te lezen of op onderzoek uit te gaan met het boek.

Bij deze stage was ik het algemene contactpunt voor vrijwilligers, en was ik vaak aanwezig in de bibliotheek voor de gezinnen.

 

Ook heb ik tijdens deze stage een vrijwilligershandleiding gemaakt, en een werkboek met verschillende taalspelletjes voor de oudere kinderen.
Mocht er daar interesse in zijn verwijs ik u door naar taalvisite@dok.info.
Voor meer informatie over het project taalvisite kunt u hier kijken op de website van DOK, of kijk op het onderstaande filmpje