Weekendvullend spel voor grote groepen

Dit spel is te spelen binnen grote groepen.
Onderlinge groepen moeten gemaakt worden van minstens 3 personen (liefst meer) en er moeten verschillende locaties te gebruiken zijn.

In onze familie is het een traditie om met alle familieleden (plusminus 60 man) een weekend lang op vakantie te gaan.
Iedere tak van de familie krijgt zijn eigen huisje, en er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd.
Ook is er elk jaar een spel bedacht, wat voor iedereen toegankelijk is en het hele weekend door gespeeld kan worden. Uiteindelijk is er uiteraard ook een winnaar.

Dit jaar was het mijn beurt om het spel te organiseren.
We hebben een paar dagen flink gewerkt om dit spel goed uit te werken.

Het uiteindelijke spel was een variant op ‘Wie is de mol’, alleen wij hebben het Levend Weerwolven genoemd.
Weerwolven is een interactief kaartspel waarbij iedereen een ‘rol’ krijgt en de ‘weerwolven’ ontmaskerd moeten worden, altijd erg populair op deze weekenden.

Onze variant was iets anders. Iedereen kreeg een envelop met zijn naam erop waarop stond of je een ‘burger’ was of een ‘weerwolf’.
Degene met het stempel ‘weerwolf’ moest zijn identiteit verborgen houden. De taak van de weerwolf is namelijk om zijn groepje zo weinig mogelijk winst te geven bij de opdrachten. De weerwolf die aan het einde van het weekend het meeste succes had kreeg een prijs. Het huisje met de meeste winst per opdracht kreeg ook een prijs.
Ook had elk huisje de taak om de weerwolven te ontmaskeren. Niet alleen van hun eigen huisje, maar ook van alle anderen. Hier hing uiteraard ook een prijs aan.

Nu alle rollen duidelijk zijn kreeg iedereen de onderlinge opdrachten te horen.
Ieder huisje kreeg een envelop met daarin 3 groene vlaggen. Deze moesten (1 per keer) verstopt worden in het huisje, maar ze moesten met het blote oog zichtbaar zijn. Het was aan ieder huisje de taak om zoveel mogelijk vlaggen te pakken te krijgen tijdens dit weekend. De weerwolf in dit geval moest dit verpesten, zonder zijn identiteit te verraden.

Ook kreeg ieder huisje een puzzelboek. Hierin stonden puzzels met onderwerpen gerelateerd aan onze familie. Zo stond er een quiz over de geschiedenis van Friesland in, was er een woordzoeker met alle namen van de aanwezigen en was er een stukje, waarbij het Fries zo correct mogelijk vertaald moest worden.
Deze puzzelboeken moesten bij de spelleiding ingeleverd worden.

Tot slot is er ook een vogelquiz aanwezig. Aangezien onze familie een grote natuurliefhebbende familie is kreeg ook het huisje met de meeste vogels juist, een prijs. Ook deze quiz moest bij de spelleiding ingeleverd worden.

Voor meer informatie is hieronder de volledige speluitleg, en alle benodigdheden voor het spel te vinden.
Mocht je dit spel willen gebruiken mag dit, onderaan elke pagina staat mijn watermerk.