World Art Delft – educatie

Tijdens mijn stage bij World Art Delft (20-08-2013 tot 07-02-2014) werk ik op de afdeling educatie aan verschillende educatieve projecten. Ik heb mij voornamelijk bezig gehouden met het natuur educatie project voor basisscholen. Tijdens dit project gaan de leerlingen aan de hand van een boekje, door de prachtige tuinen van World Art Delft lopen. Hier vinden zij allerlei kunstwerken die deel uitmaken van de tentoonstelling “Landscape as a memory”. Ook krijgen de kinderen een natuurspeurtocht. Door het unieke landschap bij World Art Delft zijn er veel dieren die je normaliter niet snel tegen zal komen in Delft. De kinderen krijgen een sheet met hierop allerlei dieren, ze moeten er zoveel mogelijk zien te vinden.
Tot slot gaan de kinderen zelf aan de slag met een eigen kunstwerk. Dit kunstwerk zal hier vervolgens achterblijven om deel uit te maken van de beeldentuin.

Een ander project waar ik aan heb gewerkt is het ‘monument van de toekomst’. Tijdens mijn stage periode heb ik geholpen bij de opzet van dit project. Dit is een project voor middelbare scholieren om hen te helpen een beeld van hun toekomst te creëren. Op een reële manier worden zij gestimuleerd om een beeld te vormen van de wereld om hen heen. Uiteindelijk gaan de leerlingen dit beeld van de toekomst uitbeelden op elke gewenste manier. Dit kan dus een brief zijn, een gedicht, een muziekstuk, een tekening, schilderij etc.
Door middel van een aantal begrippen, waarover de leerlingen mindmaps gaan maken, laten wij de leerlingen zelf ontdekken wat zij allemaal associeren met de toekomst.

Voor meer informatie kunt u naar de website van World Art Delft.