A Purple Sky

A Purple sky is een rockband uit Delft met een heel divers geluid. Elk bandlid heeft muzikaal een hele andere achtergrond waardoor we proberen al deze geluiden samen te laten komen in onze verschillende nummers. Vandaar dat je in onze muziek psychedelische stukken tegen kan komen, of juist typische melodieën uit de post-rock. Door al deze invloeden bij elkaar heeft A Purple Sky een hele aparte sound.
Onze ambitie is niet om wereldberoemd te worden, we willen gewoon plezier hebben in wat we doen en mensen te vermaken met onze muziek.

Begin 2011 vond ik dat het weer eens tijd was voor een band. Ik ben nooit gestopt met zingen of muziek maken, maar een band was een tijd geleden. In een oude band waarin ik bassist was en backing vocals zong speelde ik samen met Sebastiaan Croes en Ruben Woolderink. Twee gitaristen en twee vrienden. Na wat overleg ontstond deze nieuwe band die later A Purple Sky zou gaan worden.
In de huiskamer van mijn vaders huis zijn we begonnen met nummers schrijven. Samen met 2 gitaristen, en ik tijdelijk als zangeres/bassist, kwamen we op ons allereerste nummer uit; Vanity’s grin.
Helaas misten we uitaard nog wat bandleden. Een goede vriend van gitarist Ruben Woolderink bood zich aan als bassist. Bijna compleet; alleen nog een drummer. Na een zoektocht van een paar weken vonden we onze huidige drummer; Ilja Boshuyer, ook wel bekend van AutoDrop!

Samen met de drummer gingen we de oefenruimte in en lieten we onze eerste twee nummers horen. Vanity’s grin en No strings attached. In de komende maanden kwamen hier steeds meer nummers bij en hebben we verschillende optredens gehad waaronder Café Vlaanderen in Delft en de laatste bandavond van de Bazart in Den Haag.

Op 3 & 4 November 2012 zijn we ook de studio ingegaan bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In twee dagen tijd hebben we twee nummers opgenomen. Helaas is het laatste nummer niet goed gelukt vanwege de tijdlimiet, maar we hebben nu wel 1 fantastische demo!

Na twee jaar met deze band zijn we nog steeds bezig met nieuwe nummers schrijven en nieuwe optredens zoeken.
Voor de laatste updates over onze optredens en dergelijke, klik hier.